Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. For flere hjelpesider se Hjelp:Portal/Mer hjelp.

Snarvei:

Wikipedia Hjelp

  rediger Nye brukere
  rediger Redigere en side
  rediger Bruke Wikipedia
  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Spørsmål og problemer

Tips

Still et spørsmål
Finn ut hvor man kan stille spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Vanlige spørsmål, besvart

Kontakt Wikipedia
Presse, lisensiering og andre spørsmål

Crystal Clear app ktip.svg
Oppdater, så får du kanskje et annet tips
Er hendene dine fulle?

Du har akkurat grepet sidens tittel for å plassere en lenke på en annen side, men nå vil du føye til en avsnittstittel til den for å lage en avsnittslenke, men kopieringscachen er allerede full. I stedet for å gå to turer tilbake og frem til siden du vil føye til lenken på, prøv dette...

...bruk søkeboksen som et raskt og skittent (quick-and-dirty) redigeringsvindu.

  1. Kopier / lim inn tittelen i søkeboksen, fulgt av en «#»
  2. Kopier / lim inn avsnittstittelen etter «#»
  3. Sett doble hakeparenteser rundt og kopier / lim inn hele strengen til siden du vil redigere.
Søkeboksen er også et hendig sted å lagre kopitekst mens du kopierer / limer inn noe annet. (Men glem ikke at det er der!)
Et annet tips
Bruk våre snarveier for lettere navigering

Mange av våre retningslinjer (navnerom: «Wikipedia:») eller hjelpesider (navnerom: «Hjelp:») blir ofte brukt og er lange. For å manøvrere raskere er det laget snarveier slik at det hele skal gå raskere.

Titlene på snarveiene starter ofte med «WP:» og deretter, i STORE BOKSTAVER, en kode som oftest er den første bokstaven i hvert ord.

Eksempler:

Det kan også være artige sammensetninger og ord som beskriver poenget med artikkelen:


Se en liste over alle snarveier

Hvordan få mer hjelp

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre, vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, og da ser du også hvilke brukere som er aktive. Klikk på «diskusjon» (til høyre for ett av brukernavnene på listen). Da kommer du til brukerens diskusjonsside. Pass imidlertid på å ikke velge CommonsDelinker eller en bruker med navn som slutter på "bot", fordi disse brukerne er automatiske dataprogrammer og ikke menneskelige brukere. Klikk på fanen "Nytt emne" øverst på siden. Skriv spørsmålet ditt i tekstboksen som kommer fram, og klikk på Lagre siden. Gå tilbake til den samme siden etter en stund for å se etter svar. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Nybegynnerforum eller Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt